Bitcoin prijs Unmoved door Satoshi Era BTC 1.000 Move

Iemand heeft minstens 1.000 bitcoin (BTC) verplaatst die sinds de ontginning in 2010 inactief waren.

De prijs van Bitcoin lijkt echter onaangedaan door het evenement.

Twintig blokken met muntbasisbeloning werden uitgegeven op 11 oktober, toont onchain parser Btcparser.com, met BTC 1.000 in totaal, in blok 652.204. Daarna volgde nog een BTC 50 in blok 652.229, waardoor het totaal van BTC 1.050 verhuisd is. BTC 1.000 werd geconsolideerd in één adres en opnieuw overgedragen.

Toch handelt BTC vanmorgen om 9:25 UTC tegen 11.370 USD. Het is onveranderd gebleven in de afgelopen 24 uur en heeft in de afgelopen week bijna 6,3% gewaardeerd.

Bitcoin-prijsgrafiek, 7 dagen.

De verhuisde BTC is het zogenaamde Satoshi-tijdperk BTC, dat in oktober 2010 in totaal 95 dollar waard was, maar vandaag de dag ongeveer 11,37 miljoen dollar waard is. Hun prijs steeg tussen toen en nu met bijna 12 miljoen procent.

Wanneer men BTC het „Satoshi-tijdperk“ noemt, bedoelt men munten die werden gedolven toen Satoshi Nakamoto, de anonieme Bitcoin-maker waarvan niemand bijna tien jaar lang heeft gehoord, nog steeds actief was in de cryptogemeenschap en deelnam aan de ontwikkeling van het project.

Het is echter niet bekend wie de ‚verhuizer(s)‘ is, of waarom ze besloten hebben om deze enorme hoeveelheid munten te verplaatsen, maar er wordt wel gespeculeerd in de Cryptoverse.

Cryptocurrency handelaar Kirill K lijkt de eerste te zijn die deze gebeurtenis heeft gemeld, en zegt dat „nog eens 20 bitcoin portemonnees die in 2010 zijn gedolven, zijn ontwaakt“.

Per K’s analyse van „twee grote ontwaakten van oudere bitcoins“, dat op 11 maart (voor de grote markt crash) en deze laatste op 11 oktober, ze beide dezelfde eigenaar hebben. Zijn argumenten zijn dat: beide werden gedaan op de 11e dag van een maand; BTC 1.000 werden overgedragen; BTC werd opgehaald op een P2SH-adres; vervolgens werd het opgesplitst tussen meerdere BECH32-adressen; en er was een portemonnee die beide keren BTC 200 ontving.

Hans Hauge, Hoofd Kwantitatieve Strategie bij Ikigai Asset Management, becommentarieerde de post van Kirill K met het argument dat dit een oude mijnwerker is die muntstukken overbrengt naar het nieuwere Bech32-formaat, dat het inheemse SegWit-adres (Segregated Witness) is. En hoewel, naar de mening van Hauge, oude mijnwerkers moeten voorzichtig zijn met transfers om niet te „spook de markt,“ het verplaatsen van USD 11m „in een spotmarkt doen miljarden per dag moet niet bewegen de naald veel in beide richtingen.“

„Dit is bullish,“ zei Hauge. „Als deze kerel gewoon van plan was om deze munten op een beurs te dumpen, waarom zou hij dan de moeite nemen om het nieuwe adresformaat en de brokmaat te gebruiken? Het is alsof hij zijn kluis organiseert.“
____

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.