Venezolaanse overheid onderzoekt de betaaloptie van Bitcoin voor paspoortvernieuwingsdiensten

  • De Venezolaanse overheid zou via de immigratieautoriteit SAIME gebruik kunnen maken van de betalingsopties van BTC voor de aanvraag en verlenging van een paspoort, zoals aangegeven door de recente ‚test-run‘, aangezien de SAIME-website de optie kort heeft uitgebreid alvorens deze uit te schakelen.
  • Het land probeert cryptokringen te omarmen om de sancties te verzachten, aangezien de waarde van zijn nationale fiat een hyperinflatie kent en tot bijna nul is gedaald.

Het nieuws is dat Venezuelanen binnenkort hun paspoort kunnen aanvragen via Bitcoin. Dit werd voor het eerst onthuld door een Reddit-post met een BTC-betalingsoptie voor paspoortaanvragen op de officiële website van Administratieve Identificatie, Migratie en Vreemdelingendiensten (SAIME).

De informatie werd verder doorgegeven door twitteraars die bevestigden dat de immigratiewaakhond SAIME de BTC-betalingsoptie voor paspoortaanvragen en -verlengingen had uitgebreid. Er is ook een indicatie dat ze zelfs de ondersteuning voor Visa en MasterCard zouden kunnen uitbreiden, aangezien dit binnenkort wordt gemarkeerd. Dit zou het gevolg kunnen zijn van economische sancties van de VS. De andere alternatieven voor het betalen van de dienst zijn het gebruik van hun fiatvaluta, de Bolivar, of het gebruik van hun door de staat gesteunde crypto, Petro.

Ontoegankelijk voor Venezolaanse inwoners

De optie was echter niet beschikbaar voor inwoners van Venezuela. Dit werd bevestigd door de eigenaar van de oorspronkelijke post, die onthulde dat hij niet in staat was om de transactie uren na de oorspronkelijke post te voltooien. Gebruikers in andere landen, zoals Brazilië, konden gebruik maken van de optie die sindsdien van de site is verdwenen, wat aangeeft dat de overheid gewoon testruns uitvoerde.

Enorme eetlust voor crypto

Met name Venezuela heeft gezien dat het zijn crypto-acceptatie heeft verhoogd met de sancties die goed op gang zijn gekomen. Met bankhallen die voor onbepaalde tijd ontoegankelijk zijn als gevolg van de wereldwijde pandemie Covid-19 hebben de Venezolaanse getuigen een toename van P2P BTC-transacties opgemerkt. Hun wetgevende macht heeft onlangs het overheidsbeleid gewijzigd dat de inwoners brandstof aanbiedt tegen gesubsidieerde prijzen. De inwoners kunnen nu gasbetalingen doen met hun nationale crypto-petroleum, naast hun fiatvaluta.

Nu het nationale fiat geconfronteerd wordt met hyperinflatie, hebben ze zich tot de crypto voor grensoverschrijdende overmakingen gewend. Valiu, een in Colombia gevestigde startup, heeft gebruik gemaakt van een door BTC gesteunde crypto-dollar. Hoewel de synthetische dollar nog steeds wordt getest, werken ze samen met Rappi, het Latijns-Amerikaanse levensmiddelenbedrijf, omdat ze bij de lancering een enorme marktreactie verwachten.

Er is ook melding gemaakt van het feit dat de overheid BTC en Ethereum in handen heeft als onderdeel van hun internationale reserves. De belangrijkste inkomstenbron van het land, Petroleos de Venezuela SA, zoekt naar manieren om BTC en ETH over te dragen aan de centrale bank om aan hun financiële verplichtingen te voldoen.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.